به گزارش آهننیوز؛ سیدزمان حسینی، مجری طرح احداث نیروگاههای صنایع در خصوص آخرین اقدامهای انجام شده درباره احداث و بهرهبرداری از نیروگاههای صنایع کشور گفت: تاکنون برای احداث نیروگاههای صنایع کشور ۱۸ هزار و ۳۷۰ مگاوات موافقت اصولی صادر شده است و از این بین ۶۴۲۹ مگاوات ظرفیت نیروگاهی در مرحله اجرا قرار گرفت.
وی افزود: تا پیش از آغاز اوج بار سال جاری ۱۰ واحد نیروگاهی به ظرفیت ۱۵۸۲ مگاوات توسط صنایع وارد شبکه شد و مطابق برنامهریزیهای انجام شده، تا پیش از اوج بار سال ۱۴۰۴ نیز هفت واحد نیروگاهی جدید به ظرفیت ۱۲۰۰ مگاوات وارد مدار خواهد شد.
مجری طرح احداث نیروگاههای صنایع با تاکید بر لزوم تامین سوخت کافی برای سرعتبخشیدن به فرآیند احداث نیروگاههای صنایع، تصریح کرد: ۳۷۴۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی صنایع نیز پس از تخصیص سوخت با برگزاری مناقصه وارد فاز اجرایی میشود.
عبدالرسول پیشاهنگ، مدیرعامل شرکت برق حرارتی درباره جزئیات نیروگاههای صنایع که تاکنون وارد مدار شده، گفت: دو واحد نیروگاهی در سمنان در مجموع به ظرفیت ۳۶۶ مگاوات، واحد گازی شماره ۱ و ۲ فولاد مبارکه در مجموع به ظرفیت ۶۱۴ مگاوات، واحد یک نیروگاهی المهدی به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات، واحد نیروگاهی فولاد غرب آسیا به ظرفیت ۱۵ مگاوات، واحد یک گازی گلگهر به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات، واحد یک گازی چادرملو به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات، واحد بخار کربنات سدیم سرخه به ظرفیت هشت مگاوات و نیروگاه خورشیدی خاتونآباد و بنه یکه میدوک شرکت ملی مس به ظرفیت ۳۰ مگاوات از جمله نیروگاههای صنایع است که تا پیش از اوج بار سال جاری به بهرهبرداری رسیده است.
پیشاهنگ درباره جزئیات واحدهای نیروگاهی که تا پیش از اوج بار سال آینده وارد مدار خواهند شد نیز گفت: تا پیش از اوج بار سال ۱۴۰۴ نیز هفت واحد نیروگاهی دیگر توسط صنایع به شبکه متصل خواهد شد که میتوان به واحد بخار فولاد مبارکه به ظرفیت ۳۰۰ مگاوات، واحد ۲ گازی بلوک ۲ گلگهر سیرجان به ظرفیت ۱۸۳مگاوات، واحد ۲ گازی المهدی به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات، واحد ۲ گازی چادرملو به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات، واحد بخار فولاد بوتیای ایرانیان به ظرفیت ۱۴۴ مگاوات، نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه به ظرفیت ۱۲۰ مگاوات و نیروگاه پتروشیمی هلیلان ایلام به ظرفیت ۵۰ مگاوات اشاره کرد.
این مقام مسئول تاکید کرد: صنایع انرژیبر بر اساس ماده ۴ قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق، موظفند تا پایان سال ۱۴۰۴ نسبت به احداث نیروگاه خود برای تامین برق اقدام کنند.
تامین برق نیروگاه طرحی از دهه ۸۰
موضوع الزام واحدهای صنعتی به ساخت نیروگاه مربوط به دوره حاضر نیست و اولین بار در میانه دهه ۸۰ بود که مسأله ساخت نیروگاه اختصاصی برای صنایع در دستور کار قرار گرفت.
برق ارزان و عدم الزام قانونی سبب شد پس از یک دوره نیروگاهسازی در دهه ۸۰ صنایع دیگر رغبتی برای ساخت واحدهای نیروگاهی از خود نشان ندهند اما در سال ۱۴۰۰ و همزمان با شروع فعالیت دولت سیزدهم، بار دیگر دولت بزرگترین مصرفکننده برق کشور را ملزم به ساخت واحدهای نیروگاهی کرد و با تصویب قانون مانعزدایی از صنعت برق از سوی مجلس، مشترکان صنعتی ملزم به ساخت نیروگاه شدند.
در حقیقت ۱۹ مهر ۱۴۰۰ بلافاصله پس از استقرار دولت، علیاکبر محرابیان و سیدرضا فاطمیامین به عنوان متولی دو وزارتخانه نیرو و صنعت، معدن و تجارت در قالب امضای تفاهمنامهای از احداث ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی توسط بخش صنعت و معدن خبر دادند.
از سوی دیگر، بر اساس ماده ۴ قانون مانعزدایی از صنعت برق، صنایع انرژیبر با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو مکلفند حداقل ۹۰۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی با بازدهی حداقل ۵۵ درصد و ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و پاک تا پایان سال ۱۴۰۴ از محل منابع داخلی صنایع مذکور احداث کنند. در صورت عدم احداث، تأمین برق این صنایع در شرایط کمبود برق، در اولویت طرحهای مدیریت مصرف برق وزارت نیرو قرار میگیرد.
برنامه الزام صنایع به ساخت نیروگاه
پس از امضای این تفاهمنامه، بررسیهایی به منظور جزئیات ساخت تکتک واحدهای نیروگاهی زیرمجموعه در دستور کار قرار گرفت و سه ماه بعد در دوم بهمن ۱۴۰۰، اولین قرارداد تفاهمنامه وزارت نیرو و وزارت صمت منعقد شد.
تامین برق صنایع بیش از بخش خانگی
مشترکان صنعتی کشور بزرگترین مشتری صنعت برق کشور هستند و در فصل گرم سال ۱۴۰۲ برای اولین بار میزان تامین برق صنعت کشور از مشترکان خانگی پیشی گرفت.
تامین برق صنعتی نسبت به سال ۱۴۰۰ رشدی نزدیک به ۳۰ درصدی را به ثبت رساند و همین مسأله زمینه افزایش تولید و عرضه کالاهای صنعتی نسبت به تقاضا را فراهم کرد.در این باره به نظر میرسد، توسعه واحدهای نیروگاهی توسط صنایع و همچنین بهینهسازی مصرف و استفاده از انرژی برای تولید کالا در سطح استانداردهای بینالمللی میتواند زمینه افزایش سهم صنعت از تامین برق را فراهم کند.
انتهای پیام/ م
نظر شما